Pages

Setelipainoyhtiö vihjailee: Tilauksia tullut uusista maista

29.5.12

"Tavallisesti setelipainoyhtiö De La Ruen tuloskatsaukset eivät herätä erityisen paljon kansainvälistä kiinnostusta. Tänään osavuosikatsauksensa julkistanut brittiyhtiö De La Rue oli kuitenkin erikoistarkkailussa, koska yhtiön on epäilty auttavat Kreikkaa painamaan uutta valuutta, jos maa lähtee euroalueesta.

Guardian-lehden mukaan De La Ruen pääjohtaja Tim Cobbold kieltäytyi sanomasta suoraan, onko Kreikka pyytänyt yhtiötä varautumaan uuteen valuuttaan.

"Maailmassa on 200 maata. Joka maa ei tilaa joka vuonna. Tänä vuonna on tilauksia asiakkailta, joille emme toimittaneet viime vuonna", Cobbold tyytyi sanomaan.

Lausuntoa voi tulkita niin, että se ei ole ainakaan kategorinen kiistäminen. Tietenkin olisi utopistinen ajatuskin, että De La Ruen johtaja vahingossa paljastaisi Kreikan mahdolliset suunnitelmat julkisuuteen.

Sen De La Rue kertoi, että sen tilauskanta on 14 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Joku ainakin on tilannut uusia seteleitä.
" (Talouselämä)


- Tim!
- No mitä.
- Meillä on ongelma.
- No?
- Ei oo tullut viime vuosina paljoa tilauksia.
- No eipä hätää, avataan B-tilausjono.
- Niinkö? Onko meillä sellainenkin?
- On on. Siellä onkin lukuisia tilauksia odottamassa.
- Täällähän on ihan sikana tilauksia. Mitä maita nämä ovat?
- Eivät mitään. Tää on meidän yksityishenkilöasiakkaiden jono.
- Jaha.
- Että otapa nyt tilaukset käsittelyyn ja käy ensimmäisenä painamassa kolumbialaiselle herra Noriegalle 300 miljardia dollaria.

0 vastalausetta: