Pages

Päihdejärjestö: Olvin lonkeromainos viittaa kannabikseen

4.5.12

"Olvi myy uutuuslonkeroa kannabismielikuvilla, väittää Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry. Järjestön mukaan Olvin tapa mainostaa uutta Leguana-lonkeroaan mainoslauseella 'Legualize!' viittaa kannabikseen, jonka laillistamisen puolesta on jo vuosikymmenten ajan kampanjoitu tunnuksella "Legalize".

Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä sanoo, että yhtiöllä ei ole tullut mieleenkään, että mainos yhdistyisi kannabikseen.

"En käytä kannabista, eikä täällä kukaan muukaan. Me myymme lonkeroa", Heikkilä sanoo.

"Yhteyttä ei tarvitse hakemalla hakea", EHYT ry sanoo. "Kun Leguana-lonkeron sloganin "legualize!" kirjoittaa internetin hakukoneeseen, saa tarjolle vähemmän tietoa lonkerosta mutta melkoisen määrän aineistoa kannabiksesta".

Heikkilän mukaan "legualize" viitta ainoastaan lonkeron Leguana-nimeen. "Se on markkinatoimiston keksimä ja hyvä."

Sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteltu lakiesitystä, jossa alkoholin mielikuvamainonta kiellettäisiin. EHYT ry:n mukaan Olvin mainoskampanja on erinomainen esimerkki siitä, miksi lainsäädäntömuutoksia tarvitaan. "Myyvien mielikuvien hakeminen laittomista huumeista on kaikkea muuta kuin vastuullista alkoholimainontaa".

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry aloitti toimintansa tämän vuoden alussa Elämäntapaliiton, Terveys ry:n ja Elämä On Parasta Huumetta ry:n yhdistyessä
." (HS)


- Nyt mainosjätkät saatana.
- Mitä?
- Tuli EHYT ry:ltä soittoa, jossa kerrottiin, että meidän Leguana-lonkeron mainosteksti viittaa kannabikseen.
- Niinkö?
- No jotenkin ne ovat vetäneet tällaisia johtopäätöksiä, en minä kyllä tajunnut että miten.
- No mitä se tarkoittaa?
- No me joudutaan vetämään tämä mainos pois. Keksikää jotain uutta. Mitäs muuten ne muut meidän tilaamat kampanjat?
- No tässä ois tää Olvin kananmunalonkero, me haettiin sellaista aamiaistatsia että "kokkeleissa nousuun!" ja sitten olis tää Olvi X -olut, että "parhaat bileet X-taasilla!" ja tietysti tämä Hermanni Hiiren limonadi lapsille mainoslauseella "Herska tekee hyvää!"
- Huh. Onneksi sentään ette onnistuneet mokaamaan näitä muita tahattomilla huumeviittauksilla.

0 vastalausetta: