Pages

Vapaavuori: Päätöksiä ei tehdä FB-demokratialla

4.5.12

"Kokoomusryhmyrin mielestä vihreät oli epäjohdonmukainen Guggenheim-asiassa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori moittii vihreitä, jotka vetosivat Guggenheim-tapauksessa kansalaismielipiteeseen. Vapaavuoren mukaan ei ole todisteita siitä, että "kansa" todella vastusti museota.

– Olen aina vastustanut gallup- ja facebook-demokratiaa. Meillä on välillinen demokratia, jossa ajatuksena on, että kansalaiset äänestävät edustajansa perehtymään asioihin perusteellisesti ja muodostamaan sen perusteella kantansa, Vapaavuori kirjoittaa blogissaan.

Hänen mielestään vihreät ovat toimineet epäjohdonmukaisesti.

– En ole havainnut, että vihreät poliitikot vetoaisivat kansalaismielipiteeseen kerjäläisasiassa, maahanmuuttokysymyksissä tai kehitysyhteistyön suhteen. Päinvastoin.
" (Verkkouutiset)


- Jan Vapaavuori, tervetuloa Fiktiivisten keskustelujen haastatteluun.
- Kiitos.
- Olette moittinut vihreitä epäjohdonmukaisuudesta Guggenheim-asiassa.
- Kyllä.
- Miksi?
- Olen aina vastustanut gallup- ja facebook-demokratiaa. Meillä on välillinen demokratia, jossa ajatuksena on, että kansalaiset äänestävät edustajansa perehtymään asioihin perusteellisesti ja muodostamaan sen perusteella kantansa. En ole havainnut, että vihreät poliitikot vetoaisivat kansalaismielipiteeseen kerjäläisasiassa, maahanmuuttokysymyksissä tai kehitysyhteistyön suhteen. Päinvastoin.
- Kyseessä kuitenkin oli taidemuseo, joka jakoi selkeästi mielipiteitä ja suuri osa kansasta, muun muassa taidepiirit itse, vastustivat Guggenheimia. Kyseessä oli suuri rahallinen sijoitus, ei lakitekninen päätös. Mitä mieltä tästä olette?
- Poliitikkojen ja poliittisten liikkeiden pitää ajaa sitä mihin itse uskovat ja asettaa se kansalaisten arvioitavaksi, eikä tahdottomasti myötäillä paremmin tai huonommin selvitettyä torikäsitystä. Lupaan tässä omalta osaltani, etten koskaan tule vetoamaan minkäänlaisiin gallupeihin oman mielipiteenmuodostuksen tahi äänestyskäyttäytymisen perusteena, vaan tulen jatkossakin muodostamaan käsitykseni itse. Ja munkkikahvit tarjoan saman tien sille, joka saa minut kiinni tämän lupauksen pettämisestä.
- Eli toisin sanoen yritätte kertoa että...
- ...Poliitikon pitäisi päättää just sillä tavalla miltä hänestä tuntuu. Ja musta tuntuu siltä, että haluan ympäristön joka on kiva ja turvallinen poliitikolle jolla on kyllä pätäkkää mitä käyttää.
- Ettekö siis aio kuunnella äänestäjiä?
- Hei, minä olen se asiantuntija. Pakkohan mun on olla. Jos en olisi, kukaan ei olisi äänestänyt mua. Logiikkani on aukoton.
- Mikä on viestinne Guggenheimin vastustajille?
- Tienatkaa enemmän, niin minäkin teen.

0 vastalausetta: