Pages

Facebookin rahakuva johti heti ryöstöön

29.5.12

"Poliisi kertoo tuoreesta tapauksesta, joka valottaa Facebookin ja muiden yhteisöpalvelujen vaaroja. Australialainen teinityttö auttoi isoäitiään tämän säästöjen laskemisessa. Facebookin harkitsematon käyttö osoittautui erittäin vaaralliseksi.

Australian poliisi on esittänyt tapauksen johdosta varoituksen sivuillaan. Poliisi kertoo, että 17-vuotias tyttö auttoi 72-vuotiasta isoäitiään käteissäästöjen laskemisessa viime viikon torstaina.

Kun he laskivat suuria rahasummia, tyttö otti seteleistä kuvan ja lähetti sen Facebookiin. Tämä tapahtui iltapäivällä noin kello 16 aikaan.

Samana iltana noin klo 23.30 tytön vanhempien kotiin ilmestyi kaksi naamioitua miestä. He vaativat nähdä tytön ja kysyä häneltä rahoista.

Vanhemmat selittivät, että tyttö oli jo muuttanut pois kotoa. Poliisin mukaan miehet etsivät asunnon, mutta saivat saaliikseen vain hieman käteistä ja henkilökohtaista omaisuutta. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Poliisi muistuttaa, että Facebookin ja muiden sosiaalisten nettipalveluiden käytössä tulee noudattaa varovaisuutta. Henkilökohtaisten tietojen ja valokuvien syöttämisessä tulee käyttää harkintaa, sillä tiedot saattavat helposti levitä haluttua laajemmalle.
" (Tietokone)


- Janne!
- No mitä.
- Pihasaunan oven avain katkesi lukkoon. Kutsutko lukkosepän?
- Eiku mulla on siihen uusi lukko. Se ovi pitää vaan saada auki.
- No käytkö lainaamassa sorkkarautaa?
- Ei se sorkkaraudalla aukea kun se on niin jykevää puuta. Mutta ootas...*blip, blip*...noin, mennään nukkumaan, aamulla homma on ratkennut.
- Näinkö?
- Joo, mä laitoin facebookstatukseeni, että laitettiin meidän säästöt suojaan saunaan ja ovi tiukasti säppiin.

2 vastalausetta:

junik kirjoitti...

:D :D

Nerokasta!

Tuomas kirjoitti...

Hätä keinot keksii.